Framesi Morphosis RESTRUCTURE Conditioner Odżywka nawilżająca, nabłyszczająca. Wzbogacona Wyciągiem z Ryżu Fermentowanego, Kwasem Hialuronowym, Fitokolagenem i Peptydami Roślinnymi, Witaminą E, trwałą Żywicą Powlekającą w 100% pochodzenia roślinnego. Wzmacnia oraz przywraca naturalną strukturę włókna włosa.
SPOSÓB UŻYCIA: Nałożyć po umyciu na osuszone ręcznikiem włosy. Rozprowadzić na długościach i końcówkach, delikatnie masując. Pozostawić na kilka minut oraz starannie spłukać.
ZAPACH: Runo leśne, kwiaty, owoce, nuty przypraw Upajający zapach delikatnej róży eksploduje w pogodnym koktajlu czerwonych owoców, które harmonizują się w bardziej intensywnej woni drzewnej o słodkich nutach. Wyciąg z Ryżu Fermentowanego otrzymywany jest w ekskluzywnym procesie hiperfermentacji. Enzymatyczna obróbka wstępna w środowisku wodnym wzbogaca wodę ryżową zanim zostanie poddana procesowi fermentacyjnemu. Hiperfermentacja zwiększa moc przeciwutleniającą o 20%, zawartość proteinową o 61%, zawartość aminokwasów o 200%. W rezultacie włosy są zdrowe, silne, nawilżone i błyszczące. Peptydy i Aminokwasy Roślinne, bogate w siarkę i bardzo zbliżone do keratyny włosa, są w stanie odnowić oraz odbudować keratynę zniszczonych włosów. Łodyga naturalnego włosa ma silną naturę hydrofobową powiązaną z obfitością aminokwasów niepolarnych. Ta eksklusywna mieszanka peptydów roślinnych jest w stanie zwiększyć profil hydrofobowy włosa, odżywiając w bardziej skuteczny sposób strukturę wewnętrzną łodygi w porównaniu z mieszanką keratyny hydrolizowanej, powiększając zawartość kluczowych elementów takich jak siarka i aminokwasy hydrofobowe oraz rekonstruując strukturę włókna włosa.
SUBSTANCJE CZYNNE Fitokolagen jest roślinnym kolagenem o różnych masach cząsteczkowych, który pochodzi z fermentowanej Fasoli Sojowej, bogatym w aktywne składniki, takie jak Peptydy, Aminokwasy, Kwas Mlekowy, Witaminy i Koenzym Q10. Substancje łatwo przyswajalne przez skórę, które zwiększają aktywność komórkową, poprawiając mikrokrążenie oraz zapobiegając starzeniu się komórek.